Opfriscursus NmG voor schrijftolken via Zoom.

Opfriscursus NmG voor schrijftolken via Zoom.

Vanaf maandagavond 6 sept van 19.30 tot 21.30 uur

De opfriscursus is niet gericht op het tolken in NmG, maar komt wel de wens van vele schrijftolkgebruikers tegemoet, namelijk het behendig zijn in een beetje NmG door schrijftolken.

Nascholingspunten (totaal): 1,00 npt.

Momenteel is het niveau veelal onder de maat. De schrijftolken die eerder bij mij de cursussen hebben gevolgd, willen deze onderhouden en verdiepen. Zij willen nieuwe thema’s en zinnen in NmG aanleren om beter te kunnen communiceren met gebarentaalvaardige schrijftolkgebruikers.
In deze NmG cursus op maat komen niet alleen gebaren en zinnen aan bod, maar ook mimiek en lichaamstaal. NmG leren is een doorlopend proces op weg naar goede en betere communicatie.
Er is ruimte tijdens de workshop om elkaar te ontmoeten, te oefenen met elkaar en ervaringen uit te wisselen. Dit alles in een online omgeving. Vanwege corona maatregelen is dit de enige optie om samen te oefenen.
Ik bied series van 5 NmG opfrislessen á 2 uur. De serie is gepland op maandagavond via online de Zoom.
Leerdoelen:
Deelnemers weten wat NmG inhoudt.
Deelnemers wisselen informatie met elkaar uit in NmG over verschillende onderwerpen. Zo trainen zij zich om zelf (geleerde) gebaren te gebruiken en om de gebaren van een ander (oefenpartner) af te lezen. Zo wordt het lexicon geoefend en meteen gebruikt. De gebarenschat wordt op deze manier opgebouwd en getraind.
Deelnemers leren te communiceren in NmG. Ze leren ook op een andere manier te communiceren als ze het gebaar niet weten.
Deelnemers laten groei zien in elke les. De gebarenschat wordt steeds uitgebreider en ook het gebruik van de juiste mimiek wordt toegepast in verschillende (oefen) situaties.
Deelnemers begrijpen de meest gebruikelijke uitdrukkingen en kunnen zich hierin uiten en herkennen bij een ander.
Deelnemers kunnen verduidelijkingsvragen stellen. Als de deelnemers het gebaar niet weten, op welke manier de mimiek moet worden toegepast, welk woord in de Nederlandse zin echt een gebaar moet hebben, dan kunnen ze dat vragen aan de docent. De deelnemers worden uitgedaagd om meer te vragen dan alleen de geleerde gebaren te oefenen.
Deelnemers leren aan te geven wat ze wel/ niet leuk vinden. Dit kunnen zij door non-manuele grammaticale markeerders te gebruiken in de NmG zinnen. Hierdoor kunnen zij de emoties en gevoelens die bij een bepaalde zin horen, gebruiken. Op die manier worden de mimiek en de uiting in NmG gecombineerd tot een juiste uiting.
Deelnemers leren op verschillende manieren commentaar te geven, mededelingen of een wens te doen in NmG.
THEMA: Wie ben ik/Wat doe ik? (beroepen/hobby), ziekenhuis/ziektes/klachten, vervoer/reizen,werk/vergadering/kantoor, onderwijs/school
Opfriscursus NmG via Zoom - 6 en 27-9, 18-10, 8 en 29 -11 van 19.30 tot 21.30 uur.

Datum

6 en 27 sept, 18 okt, 8 en 29 november 2021

Tijd

19.30 uur tot 21.30 uur

Locatie

Via de Zoom

Kosten

€ 295,-

© Ilsejobse 2020

Algemene voorwaarden
Privacy statement
Disclaimer

Webdesign/webdevelopment: Birdhouse online

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Aanmelden
Contact

Werklocatie:
Klooster Onze Lieve Vrouw ter Eem
Daam Fockemalaan 22
3818 KG  Amersfoort

info@ilsejobse.nl
www.ilsejobse.nl

WhatsApp:  06 83 168 309