Baby/Peuter reflexologie

Baby / peuter reflexologie combineert de therapeutische en rustgevende aspecten van handaanraking met de helende effecten van de stimulering van reflexpunten op de voeten bij baby’s en peuter's. Baby/peuterreflexologie werkt erg snel omdat baby’s en peuter's nog geen jaren de tijd hebben gehad om afvalstoffen op te bouwen. Hierdoor reageren baby’s en peuter's sneller en beter op een behandeling.  

Het resultaat is een gelukkige, gezonde baby en peuter.

Krampjes baby / peuter en obstipatie op natuurlijke wijze verhelpen

Zo kan je bijvoorbeeld obstipatie bij baby’s en peuter's op natuurlijke wijze verhelpen met een speciale voetreflex massage. Baby/peuterreflexologie stimuleert de spijsvertering. Het bevordert de opname van voedsel en de uitscheiding van afvalstoffen en verlicht zo darmkrampjes en obstipatie.

Symptomen die verlicht kunnen worden door baby/peuterreflexologie:
 • Obstipatie baby / peuter

 • Krampjes baby

 • Harde ontlasting baby / peuter

 • Winderigheid baby / peuter

 • Betere voedingsopname en toename van gewicht bij te vroeg geboren baby’s

 • Astma

 • Neusverkoudheid

 • Slecht doorslapen van je baby / peuter

 • Slecht inslapen van je baby / peuter

 • Huidproblemen

 • Oorpijn

 • Klachten bij tandjes krijgen

 
Voetreflexologie voor obstipatie bij baby’s en peuter's

Wanneer is een baby en peuter geobstipeerd?

 

Zo kan je bijvoorbeeld obstipatie bij baby’s en peuter's op natuurlijke wijze verhelpen met een speciale voetreflex massage. Baby/peuterreflexologie stimuleert de spijsvertering. Het bevordert de opname van voedsel en de uitscheiding van afvalstoffen en verlicht zo darmkrampjes en obstipatie.

Voetreflexologie voor obstipatie bij baby’s en peuter's 

 

Ervan uitgaande dat het menselijk lichaam in de voeten wordt weerspiegeld is mijn voetreflex massage een combinatie van westerse en Chinese massage technieken op de voeten en de onderbenen van baby’s en peuter's die een gezonde stoelgang stimuleert. Het helpt baby’s en peuter's ook ontspannen en kan een goede nachtrust bevorderen/tot stand brengen.

Omdat baby’s en jonge kinderen gevoeliger zijn, profiteren ze nog meer van een voetreflex massage dan volwassenen, waardoor zelfs de zachtste aanrakingen binnen enkele minuten effectief zijn. Uit eigen ervaring heb ik op mijn technieken voor baby’s en peuter's die last hebben van obstipatie, direct positieve reacties gemerkt.

Ouder en baby/peuterreflexologie

 

Soms zijn baby’s en jonge kinderen sterk ontvankelijk voor andere omgevingsinvloeden zoals uitgeputte energie en emoties van de ouders. Vandaar dat het vaak belangrijk is om ook de ouders te behandelen.

 
Informatie over
workshop Baby/peuterreflexologie

Wil je een sterkere band tussen jou en je baby/peuter?

 

Heeft jouw baby of kindje last van krampjes, constipatie, astma, krijgt hij/zij tandjes of is je baby of peuter meestal onrustig?Het geven van reflexologie aan jouw baby / peuter kan helpen om je baby / peuter te ontspannen, te kalmeren en het verbetert de gezondheid. Studies hebben aangetoond dat baby’s en jonge kinderen ongelooflijk snel reageren op reflexologie. Omdat baby’s en peuter's ervan houden dat hun voeten worden aangeraakt, is het een heerlijke manier om ze te kalmeren. Stel je voor; een rustgevende behandeling die slechts een minuut of twee tot hooguit 5 minuten duurt, die overal kan worden toegepast, in de supermarkt, in een restaurant, thuis.

 

Leer hoe je reflexologie kan geven aan jouw eigen baby en peuter in de workshop van 2 uur.

Baby/peuterreflex cursus voor ouders, maar ook voor grootouders

Baby/peuterreflexologie, een handig hulpmiddel bij krampjes en slaapproblemen

Baby/peuterreflexologie is een zachte stijl van reflexologie die wordt toegepast op baby’s van 4 weken tot peuters van 4 jaar. De technieken gaan een leven lang mee en zijn een handig hulpmiddel om je baby / peuter te kalmeren, krampjes te verlichten en een gezond slaappatroon te bevorderen.

 

Baby/peuterreflexologie is een leuke, natuurlijke manier om je baby en peuter te behandelen en om een liefdevolle band te bevorderen. Het biedt alle voordelen van een niet-invasieve en medicijnvrije natuurlijke therapie. De gebruikte technieken hebben tot doel het immuunsysteem te versterken evenals krampjes, lucht in de darmen, reflux, obstipatie, buikpijn, en kinderziektes zoals oorpijn en pijn bij het krijgen van tandjes te verlichten.

 

Deze verzachtende vorm van massage met behulp van de vingertoppen en druk van de duim, is speciaal gemaakt voor ouders om aan hun baby’s en op hun voeten, en aan peuters op hun handen te geven. Ouders kunnen de behandeling aan de behoeften van hun eigen kind aanpassen.

 

Baby/peuterreflexologie opzet van de cursus

 

De cursus baby/peuterreflexologie wordt gegeven door de gecertificeerde baby/peuterreflexoloog, Ilse Jobse

 

De workshop baby/peuterreflexologie duurt 2 uur.

In deze workshops leer je eenvoudige reflexologie technieken te gebruiken op jouw eigen baby en/of peuter.

Iedere workshop heeft bepaalde thema’s:

Voeding en spijsvertering (bijvoorbeeld krampjes)

Slapen en geborgenheid (kalmerend)

Algemeen Welzijn ( kinderziektes , neus / keel , insectenbeten)

 

De deelnemers van de workshop leren de reflexologie technieken op hun eigen baby/peuter en/of op kunststof voeten.

Elke workshop is praktisch, waardoor ouders echte hands on ervaring krijgen.

Er is geen apparatuur of ervaring nodig om reflexologie toe te passen op jouw kind.

 

Waar worden de workshops voor baby/peuterreflexologie gehouden?

De workshops kunnen in een groep gevolgd worden in het Amersfoortse Yogacentrum (Mens en Intuitie) of op een door jou gewenste locatie bij een minimum van 4 deelnemers.

 

Wat zijn de kosten van een workshop baby/peuterreflexologie?

 1. De prijs per workshop is € 45,-. Dit omvat een workshop van 2 uur, een hand-out voor in je portemonnee zodat je altijd kan terugkijken

 

 

 

 

 

Copyright © 2020 by IlseJobse