ADHD/Dyslexie kindermassage

@ Ben je ADHD kind in de leeftijd vanaf 4 jaar en 12 jaar?

Ik voel me alleen en verdrietig, want niemand begrijpt mij!

Ik doe mijn best, maar dat ziet niemand.

Ben jij een ADHD kind?

Voel je je gefrustreerd door je drukke gedrag?

Zou je willen dat je ouders je begrijpen,

wil je jezelf beter begrijpen, maar je weet niet hoe?

 • Ervaar je het als een worsteling dat je druk bent?

 • Ervaar je veroordelingen van de (in)directe omgeving over je drukke gedrag?

 • Ervaar je weinig steun van je ouders of van de school en sta je er vaak alleen voor?

 • Wil  je graag dat men jou begrijpt en van jou houdt zoals je bent?

 • Vind je het belangrijk dat mensen je accepteren zoals je bent en om wie je bent?

 • Je wilt graag meer rust en ontspanning, maar weet niet hoe?

 • Zit je niet lekker in je vel?

 • Heb je faalangst ? Ben je  bang om fouten te maken?

 • Voel je vaak alleen en verdrietig, want volgens jou begrijpt niemand jou?

 • Je voelt je heel erg rot als je moeder zegt: “zit stil” of “hou je mond!”

 • Je doet heel erg je best, maar je hebt het gevoel dat niemand dat ziet?

 • Iedereen zegt wat je moet doen, maar dat wil je niet! Je wil zelf bepalen wat goed voor je is. 

 • Iedereen zei dat je stil moet zijn. Je doet best, maar je vindt het ontzettend moeilijk!

 • Je wilt het wel uitschreeuwen dat je er niks aan kan doen en dat je zo bent geboren!

 

Als je je in de meeste zinnen herkent dan is het programma van BLIJ EN ONTSPANNEN KIND iets voor jou!

Blij en ontspannen kind

Je leert in mijn programma:

 • Oefeningen doen op een manier waar jij je goed bij voelt , zodat je een blij en ontspannen gevoel krijgt.

 • Hoe je op een prettige manier contact kan hebben met  jezelf en met je ouders, zonder dat je gefrustreerd wordt of wanhopig raakt.

 • Hoe je het beste om kan gaan met jezelf en met veroordelingen van anderen.

 

Bovenstaande leer je allemaal op een creatieve, gevoelsmatige manier vanuit een positieve benadering, waardoor je ontspannen en met plezier het programma kan volgen.

 

Voor wie?

 • Voor kinderen die moeten presteren, die zuchten onder het juk van school en dingen die ze moeten doen. 

 

Ik werk voor kind(eren) die graag op een prettige manier met zichzelf willen leren omgaan en met hun directe omgeving.

 
 

Het zijn kind(eren) die zich met liefde en vanuit hun hart willen ontwikkelen.

Ze willen zichzelf graag beter begrijpen en een  goed gevoel krijgen over zichzelf. Ze willen graag dat ze beter in hun vel zitten en worden opgevangen en ondersteuning ervaren in een ontspannen sfeer door mensen van wie ze houden. Dat is wat ze het liefst doen en dat is hun grootste wens.

 

Wat ze missen is de informatie, de ervaring en het begrip over hoe om te gaan met hun drukke gedrag.  

 

Je vind het fijn om jezelf te zijn, maar je worstelt met je drukke gedrag en onbegrip van de anderen. Je kent jezelf soms goed en er zijn voldoende mensen die hun best doet om jou te helpen. Je hebt al van alles geprobeerd om rustig te voelen en aan de verwachtingen van anderen te voldoen, maar dan nog heb je het gevoel dat dat soms niet helpt en jou nog meer frustratie, irritatie, verdriet en boos heid oplevert.

 

Je hebt al verschillende soorten hulp gekregen, maar je voelt je daar niet thuis of het heeft niet voldoende geholpen.

Je voelt je verdrietig, boos ,teleurgesteld en je wordt er moedeloos van. Je gelooft niet meer in een oplossing en bent bang dat er geen goede hulp voor je is.

 

Voor wie zijn mijn programma’s bij uitstek geschikt?

 

Kind(eren) die in zichzelf durven te investeren. Je accepteert dat je niet alles alleen hoeft te doen en dat het een teken van kracht is als je de hulp van anderen durft te vragen. Je begrijpt je dat je ook in je eigen ontwikkeling moet investeren om een gezond mens te worden en blij te zijn met jezelf.

 

Kind(eren) die hun eigen weg durven te volgen. Ondanks belemmerende externe omstandigheden, geloof jij in jezelf en in wat jouw mogelijkheden zijn. Je blijft naar wegen en mogelijkheden zoeken om wat jij met je liefde voor jezelf doet zodanig vorm te geven dat je jezelf kunt helpen. Je laat je leiden door je gevoel.

 

Laat mij je helpen om zo fijn mogelijk op te groeien, op een manier die bij je past en met kompassie en liefde voor jezelf.

 

 

 

Mijn aanpak

Jij en ik creëren samen een blije, ontspannende en creativitieve sfeer!

 

Voor je besluit te investeren in dit programma wil je natuurlijk wel weten wat jou kan helpen. 

Lees op deze pagina welke resultaten je kunt verwachten van mijn dienstverlening, mijn uitgangspunten in de begeleiding, mijn werkwijze en wat mij anders maakt dan andere ADHD coaches.

 

Ik help je het volgende te bereiken:

 

- Je hebt je eigen belevenis en veel creativiteit in jezelf ;jouw eigen wijs heid.

Juist door jezelf te zijn en op jouw eigen manier met behulp van een ADHDcoach uit te zoeken welke aanpak past, heb je een essentiële basis voor een blij, creatief en ontspannen gevoel gecreëerd.

 

- Je beleeft weer plezier aan het leren van nieuwe vaardigheden. 

Je gebruikt volop je gevoel en creativiteit bij het leren van nieuwe vaardigheden. Je ervaart alle ruimte om het op jouw eigen manier te doen. Het geeft je energie en zelfvertrouwen en bezorgt je een blij en ontspannen gevoel.

 

Mijn uitgangspunten in de begeleiding

 

- De basis van je nieuwsgierigheid en openheid gebruiken we als tool om goed  begrijpen wat nodig is voor jezelf.  Want alleen dan heb je een basis om op te kunnen bouwen en kun je iedere dag met plezier omgaan met jezelf en met je directe omgeving.

 

- Je bent uniek. Je hebt je eigen normen en waarden en ook jouw unieke manier van creativiteit en omgaan met je eigen gedrag. Ik leer je creatieve methodes en – ontspanningstechnieken die daar precies bij passen.

 

Mijn werkwijze

 

- Ik werk van binnen naar buiten. 

Of je nog heel jong bent of al wat ouder, ik vraag je altijd eerst je wensen en verlangens over jezelf diep in jou zelf te onderzoeken. En vervolgens te kijken we hoe je dat het beste in de omgang kan vormgeven die bij je past. Zodat je echt met liefde en  vanuit je gevoel kunt leven!

 

Ik maak de theorie en praktijk simpel, inspirerend en super leuk. Ik besteed veel aandacht aan de vormgeving van mijn trainingen. Ik werk met plezierige en speelse werkvormen. Ik durf op alle gebieden op mijn intuïtie en gevoel in te zetten, ook op gebieden die daar ogenschijnlijk niets mee te maken hebben.

 

Ik hecht aan blijvende resultaten. Daarom ruim ik veel tijd in voor oefenen, herhalen en aanleren van nieuwe vaardigheden. Zodat je die vaardigheden ook echt eigen maakt en ze in je eigen situatie kan toepassen.

 

Wat maakt mij uniek?

 

- Ik heb unieke werkzame methoden succesvol gecombineerd met gebaren en creatieve werkwijzen.

- Ik zet volop mijn eigen intuïtie in om kinderen , die daarvoor openstaan te adviseren of feedback te geven.

Je hebt nu een goed beeld gekregen van de resultaten die je van mij kunt verwachten, mijn werkwijze en mijn filosofie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ilse Jobse

- Waarom ben je met ADHD kinderen begonnen?

 

Toen ik mijn bedrijf wilde starten, had ik nog niet meteen een specialisatie Ik wilde klanten helpen van hun klachten af te komen door voetreflexmassage in combinatie met  ontspanningstechnieken. Ik had die markt gekozen omdat ik daar de meeste ervaring had; het geven van de juiste massages en als therapeut klanten kunnen helpen  meer inzicht te krijgen in zichzelf.

 

Toch begon zich de vraag meer en meer aan te dienen wat ik voor kinderen kon betekenen. Ik heb zelf veel energie en merk om me heen dat kinderen met veel energie vaak niet begrepen worden en als “lastig” worden ervaren. Tijdens een gesprek met een bedrijfsadviseur kwam  duidelijk naar voren dat werken met de kinderen mijn terrein is. Bovendien heeft het een grote meerwaarde om je te specialiseren. En op die manier heb ik mijn passie in mijn werk geïntegreerd.

 

Wat vind je zo leuk aan deze doelgroep?

 

ADHD kinderen zijn voor mij erg inspirerend; ze zitten vol energie en zijn ontzettend creatief. Deze kinderen hebben veel  behoefte aan beweging, ze zijn vaak erg gevoelig, en kritiek komt hard binnen. Ze hebben of vinden vaak een eigen manier om met zichzelf en met hun omgeving om te gaan. ADHD Kinderen zijn een voorbeeld voor mij; ze laten de maatschappij niet bepalen wat goed voor hen is. Dat bepalen ze zelf en ze weten heel goed wat het beste bij ze past. Ze uiten zich via hun lichaam met bewegingen, mimiek, handen en voeten. 

 

Wat onderscheidt jou van andere ADHD coaches?

 

Vanwege het feit dat ik niet kan horen heb ik, vaak beter dan andere mensen, geleerd om te voelen, en daardoor ben ik in staat contact te maken vanuit mijn hart met hun hart. Ik zie en voel vaak wat er speelt bij ADHD kinderen. Ik kan kinderen heel goed enthousiast maken en ze mee laten doen met een activiteit. Omdat ik blij en enthousiast ben worden kinderen vaak vrolijk in mijn aanwezigheid. Ik beheers ook gebarentaal en ik heb gemerkt dat de gebaren, samen met de mimiek en de lichaamshouding een nieuwe communicatie mogelijkheid biedt aan deze kinderen. Dus bij mij is hun bewegen, hun energie en expressie een positieve eigenschap en dat voelen de kinderen.

 

Wat is jouw achtergrond qua opleiding en ervaring?

 

Sinds 2004 werk ik als opvoedcoach bij een GGZ-instelling. Ouders roepen mijn hulp in vanwege het gedrag van hun kind, of hun onvermogen daar mee om te gaan, en ik ondersteun de ouders bij deze problematiek. Daarvoor heb ik jarenlang gewerkt als gebarendocent voor diverse ouders, hulpverleners en belangstellenden. Sinds 2011 heb ik eigen praktijk voor voetreflexologie. Voor ADHD kinderen kan ik deze drie werkgebieden perfect combineren. Ik beweeg met de kinderen, ondersteun – de vaak vermoeide – ouders, leer de kinderen andere vormen van communicatie en gebruik ontspannende technieken, oefeningen en massages. Deze combinatie werkt perfect, omdat de kinderen zich helemaal kunnen en mogen uitleven is het voor hen een uitlaatklep en ontspanning tegelijk ...Veel ADHD kinderen ervaren stress en onrust en hebben het gevoel dat ze niets of weinig goed doen.... en zoals ik al noemde ; daarnaast krijgen ook de ouders de aandacht die ze verdienen en ondersteun ik ze als opvoedcoach voor hun ADHD kind

 

Copyright © 2020 by IlseJobse