Ervaringen Cliënten

Ik moest leren omgaan met mijn geestelijke en lichamelijke emoties omdat ik last heb van mijn tinnitus, het meest belangrijke doel voor mij was vooral acceptatie van mijn nieuwe handicap.Na iedere behandeling voelde ik me echt lekker in mijn vel zitten. Ilse gaf me de een aantal oefeningen en opdrachten mee;  meer in de spiegel kijken en tegen mezelf praten, oefeningen door met mijn gezichtspieren te bewegen, mijn lichaam af en toe even te schudden om zo mijn lichaamspieren te ontspannen.Voor en na de behandelingen voelde ik veel verschil want na de behandeling zakte mijn “negatieve” prikkel, en daardoor ontspande ik en werd ik heel erg moe. Na de 5e behandeling voelde ik me weer beter en energieker, had ik minder last van tintelingen en prikkels, en mijn schouders en nekspieren waren meer ontspannen. Ik sliep ook beter.

Albert Beekman 59 jaar

Door persoonlijke omstandigheden raakte ik uit balans en kreeg allerlei klachten.Bij een bijeenkomst ergens in Nederland kon ik een korte basis behandeling door Ilse krijgen. Dat beviel mij zo goed, dat ik een afspraak met haar heb gemaakt.Mijn ervaring hierbij is zeer positief. Ilse werkt professioneel. Stelt goede vragen, behandelt je met respect en warme aandacht. Inmiddels heb ik 4 behandelingen ondergaan en ik ben weer in balans. Slaap goed, heb plezier in mijn werk en in het leven.

Yvonne kemink 50 jaar 

Hoewel de communicatie anders is dan gewoonlijk omdat ik geen gebarentaal kan en Ilse niet hoort, voel ik me bij Ilse helemaal op mijn gemak. Ik denk dat ik daarmee ook meteen de voor mij belangrijkste eigenschap aanstip van Ilse in haar praktijk. Dat is dat Ilse op mij overkomt als iemand die heel eerlijk is naar zichzelf en ook naar mij. Deze houding schept ruimte om alles wat er is maar te laten zijn, want het is er nu eenmaal.  Dat is voor mij een goed startpunt voor bewustwording van wat er is, en om dan veranderingen mogelijk te maken.Vanuit het zelfrespect waarmee Ilse met zichzelf omgaat, voel ik dat ze ook met respect met mij omgaat. Verder straalt ze levenslust uit waar je als bezoeker alleen maar vrolijker van kan worden. De behandeling zelf heb ik als heel aangenaam, zorgzaam en kundig ervaren.

Cecile Peek 50 jaar

Ik had last van obstipatie en hoofdpijn. De behandeling door Ilse sloeg meteen aan want de ontlasting was de volgende dag meteen geweldig! Een heel lekker gevoel, en het oorsuizen was iets minder geworden. Het was heerlijk ontspannen. Bij de tweede behandeling was mijn oorsuizen bijna helemaal weg. De behandelingen door Ilse waren heel fijn, en hebben goed geholpen voor meer rust in mijn lichaam en zo op geestelijk vlak. Ook voel ik me helemaal vertrouwd bij haar

Clara Vendel 65 jaar

Omdat ik al een tijdje met diverse lichamelijke klachten rondliep, zoals pijn aan rug en schouder heb ik een afspraak gemaakt met Ilse Jobse. Vooraf werd mij een vragenformulier opgestuurd met het verzoek zoveel mogelijk in te vullen en mee te nemen (of vooraf op te sturen) naar de praktijk.

 

Tijdens het intakegesprek werd aan de hand van het vragenformulier informatie verzameld door Ilse zodat zij me meer gericht kon behandelen. Behalve rug- en schouderklachten had ik ook licht depressieve klachten en vitiligo (pigmentstoornis). Liggend op de behandeltafel masseerde zij mijn voeten en de kuiten. Dat was heerlijk. De dagen daarna voelde ik me goed en besloot ongeveer 3 weken later weer een behandeling te doen bij Ilse. Na de 2 behandelingen zijn al die fysieke klachten verdwenen en ben ik ook niet meer depressief.

 

Maar ook zonder al die klachten vind ik het heerlijk om mijn voeten en kuiten te laten masseren (behandelen). De gehele aanwezigheid in de praktijk en de communicatie met Ilse is heel prettig geweest en voelde me zeker op mijn gemak bij haar. Ik zou een ieder de praktijk van Ilse Jobse aanbevelen voor mensen die fysieke- en of mentale klachten hebben”.

Mariette Booij 50 jaar

Het was een aparte leuke belevenis en een heel bijzondere ervaring om mee te mogen maken. Ik ben blij dat ik er nu de kans voor kreeg.Ik mocht nl meedoen met het experiment van de voetreflexPlusTM methode, waar de Westerse en Chinese massagetechnieken worden gecombineerd met Voetreflextherapie. Bij mij kwamen ook inzicht, begrip, acceptatie en loslaten aan bod, kortom jezelf beter leren kennen, het lijkt een beetje spiritueel, maar heeft wel toegevoegde waarde om de balans tussen lichaam en geest terug te vinden. Dit gebeurt allemaal op een liefdevolle en prettige manier en met heel veel aandacht.

 

Sta je hiervoor open dan is deze therapie bij Ilse zeer waardevol.

Waar ik eerst totaal geen weet van had en nogal nuchter tegenover stond was toch wel de alternatieve geneeswijze. Waarop misschien de volgende regel wel van toepassing is  onbekend maakt onbemind. Nu voel ik mij meer ontspannen en ben niet meer zo snel in paniek bij een heftige Tinnitus, ik voel mij nu veel rustiger en slaap daardoor ook beter terwijl ik er vroeger  s ’nachts voor uit mijn bed ging. Het lijkt erop, dat er toch meer tussen hemel en aarde is als je er voor open staat. 

 

Als je dan serieus…je  hoofd erbij houdt en je eigen manier gaat vinden om met Tinnitus te leven of naar een oplossing te zoeken. Dus geen medelijden met jezelf hebben, want dat deed ik toch ook wel, maar de tinnitus wordt er niet beter op, eerder erger. Probeer dus jezelf een beetje beter te leren kennen. Zodra je er namelijk van overtuigd bent dat je ermee kunt leven, verdwijnt de dwangmatige behoefte om eraan te denken. Hoe minder je eraan denkt, des te minder hoor je het. Hoe moeilijk het ook is, positief naar de toekomst en naar jezelf kijken.

 

Wat ik met dit alles ook heb geleerd is dat je jezelf en je lichaam best eens mag verwennen. Dus tijd nemen voor jezelf betekent ook de tijd nemen om voor jezelf te zorgen. Ik ga dat naar vermogen, waarschijnlijk 1 keer in de maand ook doen, wellicht om dit wellness gevoel vast te houden en hoop daardoor dat ik heftige Tinnitus wat sneller kan beheersen. Verstandig is ook bij oorsuizen stressvolle situaties en (langdurige) spanningen zo veel mogelijk te vermijden, waarbij ontspanningsoefeningen zeker ook aan zullen bijdragen.

Frank van der Bijl  65 jaar

Via een bijeenkomst van Stichting Flevodo, waar Ilse een informatie-avond heeft gehouden over wat ze allemaal doet bij voetreflextherapie, raakte ik geïnteresseerd.Dat via je voeten een bepaalde verbinding maakt met een bepaalde organen of wat dan ook, wist ik niet. Het trok me ontzettend om een keer een behandeling bij Ilse te gaan doen.Na afloop kregen we allemaal een waardebon van € 5,00 korting op een voetreflextherapiebehandeling.Daar heb ik uiteraard gebruik van gemaakt.Wel was ik ergens toch wel op mijn hoede, want zou het echt wel helpen? Afspraak werd gemaakt en de eerste behandeling kwam eraan.

 

Ze legde een badje met laagje warm water voor me neer en ze deed iets bruisend erin. Ze gaf aan dat het iets is dat je lichaam reinigt. Ik deed mijn voeten erin en het voelde heel behaaglijk aan.Een gesprek kwam, ze wilde meer over mij persoonlijk weten.

 

Ik gaf aan dat ik weinig lichamelijke klachten had (alleen blaasverzakking en daar werd een ring geplaatst om de blaas op de plek te houden).Geestelijk is het vol in mijn hoofd, druk met gezin en met allerlei bestuursactiviteiten en mijn favoriete sport bowling.Na die heerlijke voetmassage was het net of ik wakker werd.Na wat gepraat, ging ik heel relaxend naar huis.Volgende maand kwam ik weer.Ze had was notities gemaakt via het lezen van mijn voeten.Ik was heel erg benieuwd wat er aan mij mankeert.Ze vertelde dat er iets aan mijn nieren mankeert.Toen ze dat vertelde, schoot me op dat moment binnen dat ik altijd pijn had aan mijn rechter-nier in de ochtend in bed. Wanneer ik opsta, dan verdwijnt de pijn.Ik was zo verbaasd dat ze dit via mijn voeten achter kwam en mijn rechtse knie was helemaal geen pijn meer. Ik kan nu beter op de trap lopen, zonder pijn te voelen. Ik ga er maandelijks heen, en heb inmiddels ook aura- therapie gehad.Ik kon zelf ook een paar kleuren zien en dat was echt een ontdekking voor mijzelf. Ook leerde ik mezelf beter kennen, liet ook meer emotie zien. Er komt steeds meer rust in mezelf.Normaal liep ik mezelf steeds voorbij en sinds ik door Ilse wordt behandeld, kan ik mezelf af en toe op de rem op om te voorkomen dat ik mezelf voorbij loop.

Ook de pijn 's morgens in mijn rechternier heb ik niet meer, echt geheel verdwenen. En dat is een heerlijk gevoel, dan kan ik ook af en toe uitslapen zonder pijn

Anja Zomer 50 jaar

Copyright © 2020 by IlseJobse