Hoe voel ik me eigenlijk?

Overig aanbod

Gebarenles op basis- en middelbare scholen

Ik ben geschoold als Gebarentaal docent.
Ik geef regelmatig les aan volwassenen en kom vaak op school om les te geven aan kinderen.
Mijn doel is kinderen spelenderwijs te laten kennismaken met de Nederlandse Gebarentaal. In de regel geef ik les aan kinderen van 4 tot 18 jaar.
Met het inzetten van de tolk bij persconferenties is de gebarentaal in de belangstelling komen te staan. Dat is natuurlijk een hele fijne positieve ontwikkeling voor dove en ook voor horende mensen. Als je al op jonge leeftijd met dove mensen en gebarentaal in aanraking komt wordt de communicatie met dove en slechthorende mensen laagdrempeliger.  Bovendien stimuleert het maken van gebaren de samenwerking van de linker- en de rechterhersenhelft. 
Tijdens de lessen maak ik gebruik van verschillende vormen van educatief spelmateriaal in woord en beeld.
Het geven van gebarenlessen en vertellen over de doven en doven cultuur is mijn voorzichtige bijdrage aan een inclusieve maatschappij. Er zijn kinderen die dagelijks gebaren – moeten – gebruiken om te communiceren. Hoe fijn zou het zijn het als we allemaal zouden kunnen gebaren!
Tarief : op aanvraag va. 65 euro per uur .

Kinderyoga op school

In de Kinderyoga lessen besteden we vooral aandacht aan het “ontstressen” van de kinderen. De huidige maatschappij doet een behoorlijk beroep op de vaardigheden van de jeugd. Er zijn veel prikkels en je wordt geacht mee te draaien in een structuur die je niet altijd past. Het gevolg daarvan is dat spanning zich in je lichaam op kan gaan bouwen. Kinderen voelen zich niet lekker, worden kribbig of kunnen erg verdrietig zijn. Tijdens de les begeleid ik de kinderen naar binnen. Ze worden zich spelenderwijs bewust van hun lichaam en gaan voelen of ze er spanning vast houden. Dan ondersteun ik ze bij het “ontladen “.

Dat kan zijn met een ademhaling techniek of door bepaalde houdingen waarbij je je spieren intensief gebruikt om ze vervolgens weer te ontspannen. De kinderen maken ook kennis met meditatie waardoor ze leren hoe ze zichzelf  thuis ook kunnen ontstressen.
Tarief voor een groepsles is € 65,- per uur

Meditatie
 
In 2019 rondde ik de vier jarige opleiding intuïtieve ontwikkeling af van Mens en Intuïtie in Amersfoort.
Tijdens die opleiding kwam ik voor het eerst in aanraking met bepaalde vormen van meditatie die me in het dagelijks leven goed van pas kwamen en verschillende inzichten brachten.
De kracht van deze manier van mediteren is ongekend en ik gun iedereen de rust in zijn/haar hoofd die het mij heeft gegeven.
Ik begin de dag met een korte meditatie zodat ik een frisse blik op de wereld heb. Meestal wijd ik daar zo’n 6 minuten aan. 
Sommige dagen zijn vol en leveren stress op. Op die dagen zorg ik dat ik thuis ook weer even mediteer. Nu met het doel mijn hoofd leeg te maken. Heel soms zit ik tussen twee afspraken in de auto te mediteren. 
Het is inmiddels alweer lang geleden dat ik rondliep met een hoofd vol drukte en emoties en dat heb ik voor een groot deel aan de meditaties te danken.
Omdat het voor mij zo’n krachtig “tool” is dat ik altijd bij me draag wil ik het graag met anderen delen. 
In de agenda vind je informatie over locatie, data en prijzen.
 
Workshop Baby/peuter voet reflexologie
Leer binnen 2 uur de basistechnieken van de voetreflexbehandeling voor kinderen.
Tarief: vanaf € 45,- p.p.  bij 4 deelnemers

Wil je de band met je baby/peuter versterken?
Heeft je baby of kindje last van krampjes, constipatie, astma, krijgt hij/zij tandjes of is je baby of peuter vaak onrustig? Het – zelf-  geven van voet reflexologie aan je kind kan hem/haar helpen ontspannen. Studies hebben aangetoond dat baby’s en jonge kinderen ongelooflijk snel reageren op voetreflexologie. Omdat baby’s en peuter's ervan houden dat hun voeten worden aangeraakt, is het een heerlijke manier om met ze te werken en een liefdevolle band te bevorderen. Het biedt alle voordelen van een niet-invasieve en medicijnvrije natuurlijke therapie. De gebruikte technieken hebben tot doel het immuunsysteem te versterken evenals krampjes, lucht in de darmen, reflux, obstipatie, buikpijn, en kinderziektes zoals oorpijn en pijn bij het krijgen van tandjes te verlichten.
Stel je voor; een rustgevende behandeling die je zelf kan geven, maximaal 5 minuten lang, en die overal kan worden toegepast; in de supermarkt, in een restaurant, onderweg of thuis.

Cadeaubon : Leuk om te geven, en nóg leuker om te krijgen; een cadeaubon voor een behandeling op maat .

© Ilsejobse 2020

Algemene voorwaarden
Privacy statement
Disclaimer

Webdesign/webdevelopment: Birdhouse online

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Aanmelden
Contact

Werklocatie:
Klooster Onze Lieve Vrouw ter Eem
Daam Fockemalaan 22
3818 KG  Amersfoort

info@ilsejobse.nl
www.ilsejobse.nl

WhatsApp:  06 83 168 309