Vlog 3: Innerlijke kind traject.

Ik heb diverse technieken in huis, zoals kindermassage, meditatie, ik geef kinderyoga en ten vierde ben ik kindertekencoach. Ik ben daarin geschoold. Ik vind het belangrijk dat ik het niet alleen maar aanbied, maar het ook zelf heb ondergaan. Door die coaching ben ik getransformeerd/gevormd en daardoor kan ik dit aan kinderen aanbieden. Zonder gedegen opleiding zou ik geen kindertekencoaching kunnen doen. Het is belangrijk dat ik ook met mezelf ben bezig geweest, op een innerlijke reis.
Tijdens de opleiding kreeg ik de opdracht iets te tekenen. Toen ik de tekening liet zien aan mijn docent, vertelde die van alles over mij dat ook echt klopte. Ik was stomverbaasd dat dit allemaal in mijn tekening te lezen was.
Ik dacht: “dit zou ideaal zijn om met kinderen te doen.” Sommige kinderen kunnen hun emoties moeilijk uiten of vinden het lastig om dingen onder woorden te brengen. Weer andere kinderen zijn juist erg gesloten. Het zou zo mooi zijn als ik via het tekenen het verhaal van hun gevoel zou kunnen ontdekken en dat we het er dan over kunnen hebben. We gaan dan samen op een innerlijke reis.
En als het kind op een gegeven moment gespannen is, kan ik het een massage geven, zodat hij weer kan ontspannen en alles los kan laten. Daarna zouden we dan weer verder kunnen tekenen.
Of als een kind niet goed kan ademen door spanning of een kind kan de rust niet vinden om te gaan tekenen en ‘stuitert’ door de ruimte, dan kan ik met het kind gaan mediteren of yoga gaan doen. Daardoor is het kind dan ontspannen genoeg om te tekenen.
Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen bij mij. Dat er veiligheid, harmonie en rust is. Dan is er een goede basis om samen te werken. Ik heb een open en onbevangen houding, waardoor kinderen op een prettige manier in contact komen.
Ik kan niet zeggen: “je moet dit of dat”. We gaan samen die reis maken.
Ik kan kinderen coachen die bijvoorbeeld erg gesloten zijn en zich niet laten kennen, kinderen die juist hyperactief zijn of een grote mond hebben, brutaal zijn, dingen kapot maken, die je negeren of gekwetst zijn. Sommige kinderen zijn heel stil. Niet zozeer gesloten, maar stil, teruggetrokken en niet vrolijk. Dit zijn allemaal voorbeelden van kinderen die welkom zijn bij mij.
Ik hoop dat jullie na het zien van deze vlog een vertrouwd gevoel hebben gekregen bij mij.

Copyright © 2020 by IlseJobse