Voetreflexologie

Voetreflex massages zijn bedoeld om te ontspannen maar kunnen tegelijkertijd ook lichamelijke en emotionele klachten herstellen.

Voetreflexologie
Amersfoort in de praktijk

Mijn voetreflex massage (Voetreflex Plus™) is een combinatie van Chinese reflexologie en westerse reflexologie massage technieken op de voeten en de onderbenen. In de Westerse techniek gebruik ik een speciale duimtechniek, zo kan ik de zones zeer nauwkeurig behandelen. In de Chinese techniek maak ik gebruik van acupressuur (acupunctuur zonder naalden) en gebruik ik mijn eigen lichaamsbeweging om druk uit te kunnen oefenen. Daarbij werk ik niet alleen op de voetreflexzones maar masseer ik ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten. Tijdens een hele prettige, ontspannende, intensieve massage, combineer ik beide technieken op knieën, onderbenen en voeten. Zo ontstaat er een ongekende weldaad!

 

Resultaat:

Tijdens mijn voetreflex massage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voel je je ontspannen, fit en vitaal.

Wanneer is een voetreflex massage gewenst en wanneer niet?

Puur voor de ontspanning, voor meer energie en als preventieve geneeswijze kun je altijd een voetreflexmassage nemen. Daarnaast kan voetreflextherapie jou verlichting bieden bij de meest uiteenlopende klachten zoals: hoofdpijn, stress, vermoeidheid, maag- en darmproblemen, huidaandoeningen, hormonale klachten (bijv. overgang, PMS), oedeem, gewrichtsklachten, spier- en peesklachten en rugklachten.

Ik masseer niet  tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.

 
Voetreflex therapie behandelwijze

Je kunt kiezen voor een ontspannende of, bij klachten, een therapeutische behandeling. De behandelingen duren 45 minuten tot een uur. Veel klachten kunnen binnen 4 tot 10 behandelingen duidelijk verminderen of verdwijnen, chronische klachten vergen meestal meer geduld en tijd. Tijdens de massage, waarbij ik met neutrale olie werk, neem ik ook de knieën en onderbenen mee.

Voordelen van voetreflex therapie op een rij:

 1. Voetreflexologie geeft ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk

 2. Voetreflexologie ontgift het lichaam

 3. Voetreflexologie geeft verbetering aan de bloed- en energiedoorstroming, de spiertonus, en de lymfecirculatie

 4. Voetreflexologie stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam

 5. Voetreflexologie maakt endorfinen vrij, die pijnverlichtend en stemmingsverbeterend werken

 6. Voetreflexologie brengt het lichaam in balans, stimuleert de onderactieve en kalmeert de overactieve systemen

 7. Voetreflexologie geeft een vitaliserend en opbouwend effect voor het lichaam, geeft energie en versterkt het immuunsysteem

 8. Voetreflexologie werkt ondersteunend bij chronische ziektes

 9. Voetreflexologie geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing

 10. Een voetreflexmassage kan bij veel klachten verlichting geven of zelfs klachten laten verdwijnen

   

Voetreflex massage Amersfoort

Loop je rond met klachten, ben je moe, verdrietig, heb je last van stress of pijn kom dan eens langs voor een voetreflexmassage in mijn praktijk. Ringslang 23 Amersfoort. Ook al ben je op zoek naar puur alleen ontspanning een voetmassage geeft je een weldadig gevoel.

 
Informatie over
workshop Voetreflexologie

Misschien heb je zelf wel eens een voetreflex massage ontvangen en dacht je: dat zou ik ook wel willen kunnen. Of masseer je je partner, vriendin of moeder en vraag je je af of je het wel goed doet en zou je graag wat fijne kneepjes willen leren? Heb je interesse om Chinese en westerse voetreflexologie toe te passen in je praktijk, bij familie en vrienden of wil je weten of een opleiding voetreflexologie iets voor jou is?

Probeer dan een cursus voetreflexologie in Amersfoort uit.

 

Voetreflexzones

 

In de reflexologie gaat men er vanuit dat er op de voeten, handen, oren en het hoofd reflexzones zitten die in contact staan met andere delen van het lichaam, zoals de spijsvertering, de longen, het hart of de keel. Er wordt een speciale vingerdruk techniek gebruikt. Door de voetreflexzones te behandelen kun je een diepe ontspanning ervaren, vermindering van stress en het zelf genezend vermogen van het lichaam stimuleren.

 

Voetreflexmassage

 

Om kennis te maken met de voetreflexologie en rustig te kijken of het wat voor je is of om een aantal basistechnieken te leren is er nu ter kennismaking een cursus voetreflex in Amersfoort. In deze workshop voetreflexologie maken we kennis met de voetreflexzones en leer je een ontspannende voetreflexmassage met zowel westerse als Chinese technieken. Je ontvangt ook een hand-out zodat je er thuis verder mee aan de slag kan.

 

Chinese voetmassage

 

De Chinese voetmassage houdt in dat naast de voeten ook de onderbenen worden meegenomen in de behandeling.

 

Copyright © 2020 by IlseJobse